DIJC-Bertus – Veel gestelde vragen

A

Accommodatie

Zie ‘Clubhuis’. Dit is partycentrum Onder Ons.

 

Ambitie

Ongetwijfeld heb je een doel voor ogen als je begint met hardlopen: afvallen, herintreden na blessure, persoonlijk record, langere afstand, etc. Of gewoon lekker aan je conditie werken. Je doel maakt niet uit om bij DIJC-Bertus te lopen. In een groep lopen maakt de kans van slagen groter.

 

A.L.V.

De jaarlijkse Algemene Leden Vergadering waarin het bestuur verantwoording aflegt voor het gevoerde (financiële) beleid, de plannen voor het nieuwe jaar presenteert en de leden de begroting en de contributie voor het nieuwe jaar goedkeuren.

 

Afmelden training

Je hoeft je niet af te melden voor een training, maar het is wel handig om even door te geven als je langdurig afwezig bent. Dit kan via de trainer, een medeloper of natuurlijk een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Automatische incasso

Graag. Dat is voor de club het voordeligst en scheelt bovendien veel administratie. Zie ook ‘Contributie’.

     

B

 

Beginnersgroep

Voor beginners en herintreders (bijv. na blessure of zwangerschap). In 12 weken train je onder begeleiding van een enthousiaste en ervaren trainer naar het eindresultaat:
5 km aan een stuk kunnen rennen. Naast de dinsdagavond is het de bedoeling dat je 1 of 2 keer voor jezelf traint. Hiervoor is een schema met 'huiswerk' beschikbaar. Op de website wordt de startdatum bekendgemaakt. Zie ook Instroomgroep.

 

Bertus

Waar komt die naam eigenlijk vandaan? Bertus Langeweg was de uitbater van café Altijd Gezelligheid. Een van de grondleggers van onze vereniging.

 

Bertus BBQ

Die is vermaard. Dat kan ook niet anders als je inwoont in het gezelligste clubhuis van Delft met de lekkerste bbq van Delft en omstreken. Wordt meestal gehouden op de tweede of derde zondag van september.

 

Bertusloop

De Bertusloop is een recreatieve trimloop voor leden en niet-leden. Het snelle parcours van 5 of 10 km voert door het mooie Midden-Delfland.

De start is om 11.00 uur. Inschrijven kan vanaf 10.15 uur bij ‘Onder Ons’

De Bertusloop wordt iedere 4e zondag van de maand georganiseerd, met uitzondering van de maanden juli, augustus en december.

 

Bestuur

Vijf vrijwilligers vormen het bestuur van de vereniging. Ze proberen ervoor te zorgen dat alle activiteiten goed verlopen. Daarbij wordt het bestuur gelukkig ondersteund door veel vrijwilligers.

 

Betalingen

Zie ‘ Contributie’ en/of ‘Penningmeester’.

 

Blessure

Erg vervelend voor een hardloper. Blijf niet doorlopen met een blessure, maar raadpleeg een arts of fysiotherapeut.

 

Bardiensten

Die kennen wij niet. 'Onder Ons' levert iedere dinsdagavond een medewerker om ons kopje thee of iets anders te verzorgen. Uiterlijk 21.30 uur sluit de tent.

     

C

Clubhuis

‘Onder Ons’ aan de Kerkpolderweg 8 te Delft.

 

Clubblad

Zie ‘Klepper’.

 

Contributie

Die bedraagt € 40,- per half jaar voor hardlopers. Donateurs betalen € 20 per jaar.

Betaling via automatisch incasso. 

 

Contact

Kijk op de website www.dijc-bertus.nl. Mailen kun je naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

     

D

DIJC-Bertus

Delftse IJs- en sportClub Bertus. Ontstaan uit een fusie van de Delftse IJsclub (1886) en Sportclub Bertus (1971).

 

Dinsdagavond

De vaste trainingsavond van onze club. De training begint om 19.30 uur en is om 21.00 uur afgelopen. Daarna kun je nog gezellig een kopje thee of koffie drinken en napraten met de medelopers.

     

E

Email

Je kunt ons bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

     

F

Facebook

DIJC-Bertus heeft een pagina op Facebook. Dit is een besloten pagina.

     

G

Gezellig

DIJC-Bertus is een gezellige vereniging. Behalve plezier in lopen, staat het sociale aspect bij ons voorop.

     

H

 

Hardlopen

Daar zijn we goed in.

 

Hardloopgroep

DIJC-Bertus heeft vijf loopgroepen met verschillende tempo's en ambities. In welke groep je kunt gaan lopen is afhankelijk van het trainingsschema van de groep en jouw niveau. Zie de trainingsschema’s op de website.

 

     

I

Instroomgroep

Voor beginners en herintreders (bijv. na blessure of zwangerschap). In 12 weken train je onder begeleiding van een enthousiaste en ervaren trainer naar het eindresultaat:
3 tot 5 km aan een stuk kunnen rennen. Naast de trainingsavond is het de bedoeling dat je 1 of 2 keer voor jezelf traint. Hiervoor is een schema met 'huiswerk' beschikbaar. Op de website wordt de startdatum bekendgemaakt. Zie ook Beginnersgroep.

 

Inschrijfformulier

Staat op de website. Het formulier dat je invult om lid te worden van DIJC-Bertus.

J

Jaarvergadering

Zie ‘A.L.V.’

     

K

Kilometers

Die maak je uiteindelijk wel. Per trainingsavond, varieert natuurlijk per groep, leg je tussen de 6 en 15 km af.

 

Kerkpolderlopen

In de maanden juli en augustus organiseert DIJC-Bertus de Kerkpolderlopen vanuit partycentrum 'Onder Ons'. Er kan dan 5 km worden gelopen. Exacte data worden gepubliceerd op de site. Vanwege het warme weer starten we iets eerder: om 10.15 uur. Deelname kost 2 euro.

 

Klepper

Ons clubblad. Verschijnt 4x per jaar.

Kopij kun je sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Kleedkamer

Tijdens trainingen en trimloopjes kan er gebruik worden gemaakt van een dames- en herenkleedkamer. Eigendommen kun je ook achterlaten in een bak die onder toezicht van de bardienst blijft tijdens de looptrainingen.

     

L

Ledenadministratie

Voor adreswijziging, wijziging emailadres of telefoonnummer, etc. stuur een email naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Leuk

We noemen ons “de leukste hardloopvereniging van Delft en omstreken”. Waarom? Het sociale aspect vinden we belangrijk. Ons motto is: presteren mag en kan, maar hoeft niet! Best leuk, dus.

 

Lidmaatschap

Als hardloper kost het lidmaatschap € 40,- per halfjaar. Een donateur betald per jaar € 20,-. Alle leden ontvangen het clubblad De Klepper. Opzeggen kan per 1 januari en per 1 juli, schriftelijk of per e-mail met een opzegtermijn van een maand.

     
 M

Marathon

De ultieme uitdaging van elke hardloper. Diverse leden van Bertus hebben al één of meer marathons gelopen. Populair zijn Rotterdam, Leiden en New York.

     

N

Nieuwe schoenen

Koop regelmatig nieuwe loopschoenen om blessures te voorkomen. Er zijn diverse speciaalzaken in Delft en omgeving. Vaak krijg je korting op vertoon van je lidmaatschapspas van DIJC-Bertus.

     

O

Onder Ons

Partycentrum Onder Ons is het clubgebouw van DIJC-Bertus. Tevens medesponsor van onze clubkleding.

 

Opzeggen

Opzeggen kan per 1 januari of 1 juli en dient 1 maand voorafgaand aan die datum gemeld te worden. Opzeggen kan schriftelijk of elektronisch (via de website).

     

P

Penningmeester

Per email bereikbaar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Proefles

Wil je eens een gratis les komen meelopen? Dat kan. Vul het inschrijfformulier in op de website, of neem contact met ons op (zie ‘contact’).

     

R

Reanimatie

Ieder jaar houdt DIJC-Bertus een reanimatieavond. Leden kunnen gratis reanimatie leren of de avond als herhalingscursus benutten.

     

T

Training

Elke dinsdagavond van 19.30 – 21.00 uur.

Daarnaast is er een clubje enthousiaste lopers dat elkaar iedere vrijdag ontmoet voor een duurloop tussen de 10 en 18 km. Op zaterdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur traint een beginnersgroep.

 

Training op locatie

In de zomermaanden trainen we geregeld op locatie: strand, Delftse Hout, Wilhelminapark. Leuk om eens ergens anders te lopen.

 

Trainer

Elke loopgroep heeft een eigen gediplomeerde trainer en zeer ervaren lopers.. Je herkent de trainer aan een rood jasje met ‘trainer’ erop.

 

Trainingsschema

Dit staat op de website voor elke hardloopgroep

 

Trimloop

Zie ‘Bertusloop’

 

Trimloopcommissie

De organisatoren van de Bertusloopjes.

     

V

Vakantie

Voor Bertuslopers niet. Wij trainen het hele jaar door.

 

Vrijwilligers

We kunnen niet zonder.
Binnen de club zijn ruim 40 vrijwilligers actief in het bestuur, in 1 van de commissies of bij 1 van de loop evenementen.

 

Vrijdagavond

Op vrijdagavond lopen een aantal groepen lopers een duurloop. Aanvang 19.30 uur. De afstand hangt af van het trainingsprogramma. 

 

Vragen

Heb je vragen? Benader een trainer of een bestuurslid. Je mag ook mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

     

W

Website

www.dijc-bertus.nl

  Weer De trainingen bij DIJC-Bertus gaan in principe altijd door, alleen onweer, hevige storm met kans op omvallende bomen, hittegolf met temperaturen bij de start van de training boven de 30°C of ernstige gladheid kunnen roet in het eten gooien.
 

Wijziging

Van bijv. adres, email of telefoonnummer. Zie ‘Ledenadministratie’.

 

Winter

In de winter wordt er gewoon doorgetraind. (zie Weer)

Clubhuis DIJC-Bertus:
'Onder Ons'
Kerkpolderweg 8
2625 EB, Delft

t: 015 - 256 97 08
e: info(at)dijc-bertus.nl

Trainingen:
Dinsdag  : 19:30-21:00
Vrijdag    : 19:30
Zaterdag : 10:00-11:30

Onder Ons
Maltha Sport
loperscompany
Facebook (voor leden)
Facebook (Algemeen)