D.IJ.C. Bertus – Veel gestelde vragen

A

Accommodatie

Zie ‘Clubhuis’. Dit is partycentrum Onder Ons.

 

Acceptgiro

Kennen we niet (meer). Zie ook ‘Contributie’.

 

Ambitie

Ongetwijfeld heb je een doel voor ogen als je begint met hardlopen: afvallen, herintreden na blessure, persoonlijk record, langere afstand, etc. Of gewoon lekker aan je conditie werken. Je doel maakt niet uit om bij D.IJ.C. Bertus te lopen. In een groep lopen maakt de kans van slagen groter.

 

A.L.V.

De jaarlijkse vergadering waarin het bestuur verantwoording aflegt voor het gevoerde (financiële) beleid, de plannen voor het nieuwe jaar presenteert en de leden de begroting en de contributie voor het nieuwe jaar goedkeuren. Meestal op een donderdag in april. De laatste jaren is er na de pauze een sociale bijeenkomst (lezing etc.).

 

Afmelden training

Je hoeft je niet af te melden voor een training, maar het is wel handig om even door te geven als je langdurig afwezig bent. Dit kan via de trainer, een medeloper of natuurlijk een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Automatische incasso

Graag. Dat is voor de club het voordeligst en scheelt bovendien veel administratie. Zie ook ‘Contributie’.

     

B

 

Beginnersgroep

Voor beginners en herintreders (bijv. na blessure of zwangerschap). In 12 weken train je onder begeleiding van een enthousiaste en ervaren trainer naar het eindresultaat:
3 tot 5 km aan een stuk kunnen rennen. De instroomtrainingen zijn op zaterdagochtend van 9.30 tot 11.00 uur. Afhankelijk van het programma train je per ochtend tussen de 60 en 75 minuten. Naast de trainingsochtend is het de bedoeling dat je 1 of 2 keer voor jezelf traint. Hiervoor is een schema met 'huiswerk' beschikbaar. Op de website wordt de startdatum bekendgemaakt. Zie ook Instroomgroep.

 

Bertus

Waar komt die naam eigenlijk vandaan? Bertus Langeweg was de uitbater van café Altijd Gezelligheid. Een van de grondleggers van onze vereniging.

 

Bertus BBQ

Die is vermaard. Dat kan ook niet anders als je inwoont in het gezelligste clubhuis van Delft met de lekkerste bbq van Delft en omstreken. Meestal op de tweede of derde zondag van september.

 

Bertusloop

De Bertusloop is een recreatieve trimloop voor leden en niet-leden. Het snelle parcours van 5 of 10 km voert door het mooie Midden-Delfland.

De start is om 11.00 uur. Kinderen die meedoen aan de 1 km starten om 10.45 uur. Inschrijven kan vanaf 09.45 uur bij ‘Onder Ons’

De Bertusloop wordt iedere 4e zondag van de maand georganiseerd, met uitzondering van de zomermaanden.

Zie ook ‘Kwartaalloop’ en ‘Kerkpolderlopen’.

 

Bestuur

Vijf vrijwilligers vormen het bestuur van de vereniging. Ze proberen ervoor te zorgen dat alle activiteiten goed verlopen. Daarbij wordt het bestuur gelukkig ondersteund door veel vrijwilligers.

 

Betalingen

Zie ‘ Contributie’ en/of ‘Penningmeester’.

 

Blessure

Erg vervelend voor een hardloper. Blijf niet doorlopen met een blessure, maar raadpleeg een arts of fysiotherapeut.

 

Bardiensten

Die kennen wij niet. Onder Ons levert iedere dinsdagavond een medewerker om ons kopje thee of iets anders te verzorgen. Uiterlijk 21.30 uur sluit de tent.

     

C

Clubhuis

‘Onder Ons’ aan de Kerkpolderweg 8 te Delft.

 

Clubblad

Zie ‘Klepper’.

 

Commissies

Er zijn twee commissies, namelijk de trimloopcommissie en de ijscommissie (zie ‘trimloopcommissie’ en ‘ijscommissie’)

 

Contributie

Die bedraagt € 40,- per half jaar voor hardlopers. Voor dat bedrag mag je samen met je gezin ook schaatsen op de ijsbaan. IJssleden betalen € 20 per jaar.

Betaling via automatisch incasso. Indien je hier bezwaar tegen hebt, kun je per factuur betalen. Hiervoor brengen wij € 10,00 per half jaar aan administratiekosten in rekening.

 

Contact

Kijk op de website www.dijc-bertus.nl. Mailen kun je naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

     

D

D.IJ.C. Bertus

Delftse IJs- en sportClub Bertus. Ontstaan uit een fusie van de Delftse IJsclub (1886) en Sportclub Bertus (1971).

 

Dinsdagavond

De vaste trainingsavond van onze club. De training begint om 19.30 uur en is om 21.00 uur afgelopen. Daarna kun je nog gezellig een kopje thee of koffie drinken en napraten met de medelopers.

     

E

Email

Je kunt ons bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

     

F

Facebook

D.IJ.C. Bertus heeft een pagina op Facebook. Dit is een besloten pagina.

 

Familie

Als een familielid van je komt hardlopen bij Bertus, dan betaalt deze slechts € 30,- per half jaar.

     

G

Gezellig

D.IJ.C. Bertus is een gezellige vereniging. Behalve plezier in lopen, staat het sociale aspect bij ons voorop.

     

H

 

Hardlopen

Daar zijn we goed in.

 

Hardloopgroep

D.IJC. Bertus heeft vier loopgroepen met verschillende tempo's en ambities. In welke groep je kunt gaan lopen is afhankelijk van het trainingsschema van de groep en jouw niveau. Zie de trainingsschema’s op de website.

 

     

I

Instroomgroep

Voor beginners en herintreders (bijv. na blessure of zwangerschap). In 12 weken train je onder begeleiding van een enthousiaste en ervaren trainer naar het eindresultaat:
3 tot 5 km aan een stuk kunnen rennen. De instroomtrainingen zijn op zaterdagochtend van 9.30 tot 11.00 uur. Afhankelijk van het programma train je per ochtend tussen de 60 en 75 minuten. Naast de trainingsochtend is het de bedoeling dat je 1 of 2 keer voor jezelf traint. Hiervoor is een schema met 'huiswerk' beschikbaar. Op de website wordt de startdatum bekendgemaakt. Zie ook Beginnersgroep.

 

Inschrijfformulier

Staat op de website. Het formulier dat je invult om lid te worden van D.IJ.C. Bertus.

 

IJscommissie

De ijscommissie zorgt ervoor dat de ijsbaan elke winter klaar is om te schaatsen of als er ijs ligt. Asl er geschaatst kan worden, zorgt de ijscommissie voor het vegen van de baan en het innen van de fianciële bijdrage voor het schaatsen op de ijsbaan.

J

Jaarvergadering

Zie ‘A.L.V.’

     

K

Kilometers

Die maak je uiteindelijk wel. Per trainingsavond, varieert natuurlijk per groep, leg je tussen de 6 en 15 km af.

 

Kwartaalloop

Op iedere 5de zondag van de maand (dat is eens per 3 maanden) organiseert D.IJ.C. Bertus i.s.m. partycentrum 'Onder Ons' de Kwartaalloop.. Er kan gekozen worden uit 5 of 10 km. Na afloop is er een loterij. Voor informatie over start en locatie: zie ‘Bertusloop’.

 

Kerkpolderlopen

In de maanden juli en augustus organiseert D.IJ.C. Bertus in samenwerking met De Delftse Trimclub de Kerkpolderlopen vanuit partycentrum 'Onder Ons'. Er kan dan elke zondag 5 km worden gelopen. Voor kinderen is er de jeugdloop van 1 km (2 ronden van 500 m). Vanwege het warme weer, starten we een uurtje eerder: Kinderen om 10.00 uur en volwassenen om 10.15 uur. Deelname voor kinderen is gratis, volwassenen betalen 2 euro.

 

Klepper

Ons clubblad. Verschijnt 4x per jaar.

Kopij kun je sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Kleedkamer

Tijdens trainingen en trimloopjes kan er gebruik worden gemaakt van een dames- en herenkleedkamer. Eigendommen kun je ook achterlaten in een bak die onder toezicht van de bardienst blijft tijdens de looptrainingen.

 

Kleding

Clubkleding is te bestellen bij Maltha Sport. Voor meer informatie zie de website.

     

L

Ledenadministratie

Voor adreswijziging, wijziging emailadres of telefoonnummer, etc. stuur een email naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Leuk

We noemen ons “de leukste hardloopvereniging van Delft en omstreken”. Waarom? Het sociale aspect vinden we belangrijk. Ons motto is: presteren mag en kan, maar hoeft niet! Best leuk, dus.

 

Lidmaatschap

Als hardloper kost het lidmaatschap € 40,- per halfjaar. Een extra gezinslid betaalt € 30,- per halfjaar. Een gezinslidmaatschap voor de ijsbaan kost € 20,-. Alle leden ontvangen het clubblad De Klepper. Opzeggen kan per 1 januari en per 1 juli, schriftelijk of per e-mail met een opzegtermijn van een maand.

     

M

Maltha Sport

Leverancier en medesponsor van de clubkleding van D.IJ.C. Bertus. De winkel is te vinden aan de Nieuwe Langedijk te Delft.

 

Marathon

De ultieme uitdaging van elke hardloper. Diverse leden van Bertus hebben al één of meer marathons gelopen. Populair zijn Rotterdam, Leiden en New York.

     

N

Nieuwe schoenen

Koop regelmatig nieuwe loopschoenen om blessures te voorkomen. Er zijn diverse speciaalzaken in Delft en omgeving. Vaak krijg je korting op vertoon van je lidmaatschapspas van D.IJ.C. Bertus.

     

O

Onder Ons

Partycentrum Onder Ons is het clubgebouw van D.IJ.C. Bertus. Tevens medesponsor van onze clubkleding.

 

Opzeggen

Opzeggen kan per 1 januari of 1 juli en dient 2 maanden voorafgaand aan die datum gemeld te worden. Opzeggen kan schriftelijk of elektronisch (via de website).

     

P

Penningmeester

Per email bereikbaar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Proefles

Wil je eens een les komen meelopen? Dat kan. Vul het inschrijfformulier in op de website, of neem contact met ons op (zie ‘contact’).

     

R

Reanimatie

Ieder jaar houdt D.IJ.C. Bertus een reanimatieavond. Leden kunnen gratis reanimatie leren of de avond als herhalingscursus benutten.

     

S

Schaatsen

Zie ‘IJsbaan’

     

T

Training

Elke dinsdagavond van 19.30 – 21.00 uur.

Daarnaast is er een clubje enthousiaste lopers dat elkaar iedere vrijdag ontmoet voor een duurloop tussen de 10 en 18 km. Op zaterdagochtend van 09.30 tot 11.00 uur traint een beginnersgroep.

 

Training op locatie

In de zomermaanden trainen we geregeld op locatie: strand, Delftse Hout, Wilhelminapark. Leuk om eens ergens anders te lopen.

 

Trainer

Elke loopgroep heeft een eigen gediplomeerde trainer en zeer ervaren lopers. In de loop van een jaar wisselen de trainers over de loopgroepen. Je herkent de trainer aan een jasje met ‘trainer’ erop.

 

Trainingsschema

Dit staat op de website voor elke hardloopgroep

 

Trimloop

Zie ‘Bertusloop’

 

Trimloopcommissie

De organisatoren van de Bertusloopjes.

     

U

Uitslagen

Heb je meegedaan aan een loop? Mail je uitslag door aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dan word je resultaat meegenomen in de Klepper

     

V

Vakantie

Voor Bertuslopers niet. Wij trainen het hele jaar door.

 

Vrijwilligers

We kunnen niet zonder.
Binnen de club zijn zo’n 20 vrijwilligers actief in het bestuur, trimloop-, en ijsbaancommissie.

 

Vrijdagavond

Op vrijdagavond loopt vaak een groep lopers een duurloop. Aanvang 19.30 uur. De afstand hangt af van het trainingsprogramma. Dit is geen officiële clubavond, maar Bertusleden zijn van harte welkom.

 

Vragen

Heb je vragen? Benader een trainer of een bestuurslid. Je mag ook mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

     

W

Website

www.dijc-bertus.nl

 

Wijziging

Van bijv. adres, email of telefoonnummer. Zie ‘Ledenadministratie’.

 

Winter

In de winter wordt er gewoon doorgetraind. Als er ijs ligt, kan er worden geschaatst op de ijsbaan.

     

IJ

IJsbaan

D.IJ.C. Bertus is de enige hardloopclub in Delft met een eigen natuurijsbaan! De ijsbaan gaat op 1 december onder water. Op 1 maart valt de baan weer droog. Als er ijs ligt kunnen Bertus-leden en hun gezinsleden gratis schaatsen. Andere schaatsers betalen een kleine bijdrage.

 

IJsvereniging

Van oorsprong zijn we een ijsvereniging, opgericht in 1886. Een reden om trots te zijn dat wij nog steeds het beheer hebben over de enige natuurijsbaan in Delft.

 

IJsclublid

Een lid dat niet hardloopt, maar wel schaatst. Vaak iemand die de vereniging een warm hart toedraagt.

     

Z

Zondag

Zie ‘Bertusloop’.

 

Zomer

In de zomer zijn er trainingen op locatie, zoals op het strand en in het Wilhelminapark, etc…

Clubhuis DIJC-Bertus:
'Onder Ons'
Kerkpolderweg 8
Delft

t: 015 - 256 97 08
e: info(at)dijc-bertus.nl

Trainingen:
Dinsdag : 19:30-21:00
Vrijdag : 19:30
Zaterdag : 10:00-11:30

Onder Ons
Maltha Sport
loperscompany
Facebook (voor leden)
Facebook (Algemeen)